Åsrå Gård

Mjölkfilter och mjölksil med silvadd.

27th augusti 2012

Mjölkfilter och mjölksil med silvadd.

posted in Maskin och mek |

När jag bytte filter i morse kom jag att tänka på en sak, att alla kanske inte vet hur filtren ser ut, som mjölken silas igenom.

Så jag tog några kort!

Så här ser de ut filterhållarna, en till varje robot! Därigenom går all mjölk innan den åker till tanken, så att inga småskräp ska följa med!

Här har jag bytt till nya filter!  Det gör jag 3 ggr om dygnet!

.

Sen kom tanken på hur det såg ut förr!

Jag är inte uppväxt på en bondgård, men jag var ofta hos min farmor och farfars grannar när jag var liten. Där handmjölkades det så jag kommer ihåg mjuk silvadden var som fanns mellan några runda silar i botten av silen.

Gamla saker finns det gott om här i huset så här kommer 2 bilder på mjölksilar!

Lämna en kommentar

icon_wink.gif icon_neutral.gif icon_mad.gif icon_twisted.gif icon_smile.gif icon_eek.gif icon_sad.gif icon_rolleyes.gif icon_razz.gif icon_redface.gif icon_surprised.gif icon_mrgreen.gif icon_lol.gif icon_idea.gif icon_biggrin.gif icon_evil.gif icon_cry.gif icon_cool.gif icon_arrow.gif icon_confused.gif icon_question.gif icon_exclaim.gif